30 września uczniowie klas I i III wzięli udział w zajęciach integracyjnych z okazji Dnia kapusty. Dzieci miały okazję poznać różne warzywa kapustne i ich wartości odżywcze. Degustowały surówkę z kiszonej kapusty. Najciekawszym wydarzeniem było wspólne przygotowanie kapusty do kiszenia. Dzieci obierały i tarły marchewkę, dodały ją do poszatkowanej kapusty. Następnie z werwą ubijały kapustę w miskach i wkładały ją do przygotowanych słoików. Słoiczki zostały w salach. Zimą dzieci samodzielnie będą przyrządzały z niej surówki.
Przybornik ucznia
OPIEKA
PROJEKTY
P | W | Ś | C | P | S | N |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |